Dakpanklassen

Met een advies vmbo-tl, tl/havo, havo of havo/atheneum word je in een dakpanbrugklas geplaatst. Wat houdt dat in?

Wat is een dakpanklas?

Op het Augustinus bieden we dakpanklassen aan in het eerste jaar. Dit betekent dat je in een vambo-tl-havoklas of in een havo-atheneumklas geplaatst wordt. In iedere dakpanklas worden boeken en lesmethodes gebruikt die passen bij de niveaus. In alle brugklassen geldt dat wanneer je ondersteuning nodig hebt of juist uitdaging zoekt, de docent en jij hiermee aan de slag gaan. Op de gemaakte toetsen krijg je één cijfer. Op de toetsen worden verschillende soorten vragen gesteld en dat geeft de docenten een goed beeld van welk niveau jij aan kunt.

Hoe word je geplaatst?

Bij jouw aanmelding gaat de toelatingscommissie kijken welke dakpanklas het beste bij jou past. Dit doen zij op basis van het advies dat de basisschool geeft en de documenten die daar bij horen. Soms stuurt de basisschool ook een plaatsingsadvies mee. Het is goed om te weten dat de basisschool het advies geeft en dat het Augustinus de plaatsing in één van de klassen doet.

Hoe gaat het verder?

De brugklas duurt één jaar op het Augustinus. In dat jaar heb je in een dakpanklas dus de tijd om te laten zien wat je in je mars hebt. Na het brugklasjaar stroom je namelijk door naar atheneum 2, havo 2 of vmbo-tl 2. Dit gebeurt op basis van de cijfers die je haalt. Mocht je hier meer over willen weten, dan kun je het document met bevorderingsnormen downloaden.

In een dakpanklas heb je één jaar de tijd om te laten zien wat je in je mars hebt. Daarna stroom je door naar een tweede klas op het niveau dat bij je past op basis van de cijfers die je gehaald hebt.

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.