Kies het Augustinus

Het Augustinus is een heel erg leuke school om naar toe te gaan. Je vindt onze school aan de rand van de stad en we hebben atheneum, havo en vmbo-tl op één locatie. De school is zowel op de fiets als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Lees hieronder waarom het Augustinus bij jou past.

Geweldige sfeer

Als je bij ons binnenloopt ervaar je direct de gezellige en goede sfeer.  Je krijgt bij ons de ruimte om jezelf te zijn en leert om te gaan met iedereen om je heen. Op het Augustinus is iedereen welkom, welke achtergrond je ook hebt. Als brugklasleerling heb je pauze in de brugklaskantine. Deze ruimte is alleen toegankelijk voor leerlingen uit het eerste jaar. Op de pleinen bij de school kun je een frisse neus halen tijdens de pauze. Ook de voetbalkooi en het grasveld voor de school zijn fijne plekken om te zijn. Samen maken we er een mooie tijd van!

Goed onderwijs

Op school begeleiden we jou naar het halen van een diploma. De docenten zorgen voor goede lessen en helpen je zo goed mogelijk te presteren op het niveau dat bij jou past. We willen dat iedereen zich gezien en gewaardeerd voelt. In de brugklas heb je twee mentoruren per week in je rooster. Tijdens deze lessen wordt er tijd besteed aan groepsvorming, elkaar leren kennen en hoe we omgaan we elkaar. Daarnaast ontwikkel je studievaardigheden. In en naast de reguliere lessen krijg je uitdaging en ondersteuning als dat nodig is.

Veilige school

Het Augustinus wil voor alle leerlingen een veilige school zijn. In de brugklas ga je naar een toneelstuk waarin het thema pesten een grote rol speelt, zodat iedereen zich er bewust van blijft hoe vervelend pesten is. Daarnaast neem je met je mentor het pestprotocol van de CSG door. Aan het begin van het schooljaar krijg je verkeerslessen. Zo word je bewust van je eigen verantwoordelijkheid in het verkeer.  In het eerste jaar heb je geen tussenuren, zodat je ouders zeker weten dat je tijdens schooltijd op het Augustinus bent.

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.