Atheneum

Als je het advies atheneum of atheneum+ hebt gekregen kom je direct in atheneum 1.

Atheneum/vwo

Op het atheneum werk je in zes jaren naar een diploma toe dat je recht geeft om een universitaire opleiding (wetenschappelijk onderwijs) te volgen. Of je nu naar een gymnasium, lyceum of atheneum gaat, uiteindelijk krijg je een vwo-diploma. Vwo staat voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Het enige verschil is dat je op het atheneum van het Augustinus geen Latijn of Grieks hoeft te volgen. Al jarenlang doen de atheneumleerlingen het ontzettend goed op het Augustinus. Onze slagingspercentages behoren tot de beste van Groningen en omstreken.

Uitdaging

In het eerste jaar zit je dus direct met andere leerlingen met een atheneumadvies in dezelfde klas. In de atheneumklassen krijg je verdieping en uitdaging bij de vakken waar dat voor jou mogelijk is. Sommige vakken werken met elkaar samen bij projecten. Na het eerste jaar kun je voor Fast Lane English (FLE) kiezen als je meer uitdaging wilt op het gebied van de Engelse taal. Bij FLE haal je een Cambridgediploma. Om verdieping te zoeken kun je ook een aantal colleges de Rijksuniversiteit Groningen volgen.

Met een atheneumadvies kom je dus in één van de atheneumklassen. Je krijgt uitdaging waar het voor jou kan en je weet dat het diploma gelijk is het diploma op een gymnasium of op een lyceum.

Nu weet je al heel veel over het Augustinus en over de brugklas. Wanneer kun je langskomen?

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.