Ontdek het Augustinus!

Wat voor school is het Augustinus? Waar zit je straks met je vrienden in de brugklaskantine? Welke vakken en talentstromen zijn er? Op onze open dag ervaar je het zelf! Er is alle ruimte om leerlingen én docenten te ontmoeten, vragen te stellen en vooral sfeer te proeven. Aanmelden voor onze open dag is niet nodig, je kunt zo langskomen en een kijkje nemen. 

Kom binnenkijken tijdens onze open dagen!

Dinsdag 23 januari 2024

17:30 – 20:30 uur

 

Woensdag 24 januari 2024

16:30 – 18:30 uur

 

CSG Augustinus
Admiraal de Ruyterlaan 37
9726 GP Groningen

Meet the school!

We leren van elkaar

 

Wat je achtergrond ook is: op het Augustinus is iedereen welkom! Mensen verschillen van elkaar en dat maakt ook jou uniek. Juist deze verschillen zijn belangrijk én nodig, want zo leren we van elkaar! Daarom vind je in ons monumentale gebouw alle niveaus op één locatie en kun je eventueel doorstromen naar een ander niveau. En je kunt dus met je basisschoolvrienden naar dezelfde school,ook als je een verschillend advies hebt.

Op het Augustinus dagen we je graag uit om het beste uit jezelf te halen en je talenten te ontwikkelen. Daarom krijg je de ruimte om zélf keuzes te maken. Zo kies je tijdens de eerste twee schooljaren in onze Talentstromen voor lessen die bij jou passen of waar je nieuwsgierig naar bent. En natuurlijk helpen we jou om zo goed mogelijk te leren. Kun je het aan om de lesstof op een hoger niveau te volgen? Dan heeft de docent ‘levelwerk’ voor je. In de bovenbouw van het atheneum bepaal je zelf de invulling van de Flexuren. Heb je bijvoorbeeld extra uitleg nodig of zoek je juist meer verdieping? Blink je echt uit in een vak? Dan kun je eerder examen doen op een hoger niveau!

Samen behaalden we al een hoop mooie prestaties en we dagen je graag uit om mee te doen. Zo doen we mee aan landelijke sportwedstrijden en de Debatbattle. We hebben de Nationale Onderwijsprijs 2019-2021 gewonnen met een prachtig maatschappelijk project over dak- en thuislozen! Daarnaast wonnen we vorig jaar de Nederlandse CanSat-competitie en mochten we Nederland in Italië vertegenwoordigen. We zijn onwijs trots op de mooie dingen die we samen doen en bereiken. Stap daarom bij ons binnen, wees jezelf en beleef de gezellige sfeer! Samen ontdekken we de wereld om ons heen.

Waarom het Augustinus?

Wist je dat…

 

… we je in de brugklas helpen jouw talenten verder te ontwikkelen? Ben je goed in wiskunde, talen of technologie? Of houd je misschien van een sporten of creatieve activiteiten? Iedereen heeft wel ergens talent voor en daar willen we op het Augustinus graag iets mee doen! In onze Talentstromen ga je vier lesuren per week aan de slag met jouw unieke talenten! Leerlingen uit vmbo-tl, havo en atheneum zitten door elkaar: zo leer je nieuwe leerlingen kennen met dezelfde interesses als jij.

Je kiest vier keer een Talentstroom. Je hebt de keuze uit de categorieën kunst, sport, digitaal en science. Daaronder hangen bijvoorbeeld de Talentstromen: ruimtevaart, beeldend, stad in beeld, ict, koken, fotografie of digitalent. Het aanbod kan per jaar verschillen.

Kies jouw talentstroom en ontdek waar je goed in bent én wat je leuk vindt om te doen!

Talentstromen, CanSat-competitie en de onderwijsprijs

Aanmelden voor onze school

 

Je bent eruit: jij wilt naar het Augustinus! Dat vinden we natuurlijk ontzettend leuk, want ook wij kijken er elk jaar weer naar uit om onze nieuwe brugklassers te leren kennen. Je ouders kunnen jou van 25 tot en met 31 maart 2024 aanmelden via ons digitale aanmeldportaal. Na je aanmelding buigt de toelatingscommissie zich over jouw aanmelding. Het advies van de basisschool met onderbouwing van de plaatsingswijzer is leidend. In mei of juni krijg je dan definitief bericht over het besluit van de toelatingscommissie.

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.