Edukans

Going Global

Eens in de twee jaar organiseren we een goede-doelen-dag waar we ons als school inzetten voor onze omgeving en wereld. Het Going Global programma van Stichting Edukans is hier onderdeel van. In 2017 zijn een leerling én een docent van het Augustinus kunnen naar Malawi geweest!

Samen met een leeftijdsgenootje uit Malawi werken de middelbare scholieren aan ‘life skills’: levensvaardigheden. Deze vaardigheden helpen bij het bespreekbaar maken van HIV/aids, seksualiteit, tienerzwangerschappen en uithuwelijking. Taboes die ervoor zorgen dat vooral meisjes hun school niet afmaken. Aan het eind van de reis volgt een presentatie voor de hele gemeenschap waarbij de leerlingen aandacht vragen voor het belang van goed onderwijs.

Docenten hebben tijdens de reis grotendeels een eigen programma. Ze geven les op een school en werken daarbij samen met lokale collega’s. Zo ervaren zij, net als de leerling, hoe het ervoor staat met het onderwijs in ontwikkelingslanden. Een onvergetelijke ervaring en een verrijking voor je eigen onderwijscompetenties!

De reis vindt plaats in de voorjaarsvakantie. Daarna zullen wij als school gaan actie voeren om geld in te zamelen voor een project van Edukans. Het Augustinus krijgt hiervoor een eigen actiepagina van Edukans. Bovendien stelt Edukans lesmateriaal beschikbaar dat gebruikt kan worden in bijvoorbeeld de lessen aardrijkskunde en godsdienst en levensbeschouwing. Hierover volgt later meer informatie.

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.