Excursies

Leren doe je niet alleen binnen de schoolmuren. Daarom organiseren we al jaren diverse excursies. Sommige excursies zijn dichtbij school, voor andere moet je eerst een tijdje in de bus. In elke klas is er wel een moment dat je met alle klassen van dezelfde laag ergens naartoe gaat om buiten de school iets te leren. Dit gaat van een tocht door Groningen maar ook de kerstmarkt van Bremen staat op het programma.

Westerbork

De laatste week van het schooljaar is een zogenaamde ‘projectweek’. Dan zijn er geen lessen meer, maar doen alle jaarlagen bepaalde projecten waar ze een hele week mee bezig zijn. Zo wordt bijvoorbeeld  het Voormalig Kamp Westerbork bezocht. De leerlingen krijgen dan een film te zien in het bijbehorend bezoekerscentrum en mogen in het museum rondkijken. Daarna volgt een flinke wandeling naar het voormalig kamp. Een deskundige gids leidt de leerlingen rond en vertelt de leerlingen alles over de geschiedenis van het kamp.

Historisch en Geografische stadstocht

In de eerste week van het nieuwe schooljaar gaan tweede klassen de stad verkennen. De leerlingen gaan dan in groepjes bij een aantal bekende beelden in Groningen langs. Ze komen dan onder andere langs ‘Ultra’, de metalen dame bij het cascadegebouw, ‘Het Peerd van Ome Loeks’ bij het station en het ‘Guyot-monument’. De bedoeling is dat ze van alle beelden die ze vinden een groepsfoto maken bij het beeld. Omdat het meestal nog mooi weer is, krijgen ze onderweg een lekker ijsje.

Het resultaat van de groepsfoto’s is te zien in het onderstaande filmpje:

 

Museumbezoek Amsterdam

Aan het eind van het schooljaar gaan leerlingen uit de derde klas een dagje naar Amsterdam. De klassen stappen uit bij het Museumplein waar ze vlak bij het ‘Rijksmuseum’ en het ‘Van Gogh Museum’ zijn. Verdeeld in kleinere groepjes gaan de leerlingen beide musea bezoeken.

Weihnachtsmarkt besuchen

Voor het vak Duits maken we jaarlijks een uitstapje naar Duitsland. Tijdens deze excursie brengen we ’s ochtends een bezoek aan een museum naar keuze. ’s Middags bezoeken we een kerstmarkt, waar leerlingen kennis kunnen maken met typische Duitse producten, eten en drinken. De leerlingen krijgen ook een opdracht mee, waarbij ze in het Duits mensen moeten interviewen. In het begin is dit natuurlijk erg spannend, maar achteraf vinden leerlingen dit erg leuk en leerzaam.

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.