Programma atheneum

Atheneum (presenteren, reflecteren en onderzoeken)

Op het atheneum word je in zes jaar voorbereid op de universiteit. Naast de gewone lessen ligt op het Augustinus de nadruk op vakoverstijging, verdieping, verrijking en uitdaging. Dat begint al in klas 1 en 2 met de talentstromen. Je ontdekt wat jouw talent is en hoe je dat kunt gebruiken op school. Om elke leerling uit te dagen op zijn/haar interessegebied hebben we de volgende talentstromen:

  • Cultuur en creatief
  • Ondernemen
  • Science
  • ICT

Centraal staan de vaardigheden die straks op de universiteit terugkomen: presenteren, reflecteren en onderzoeken.

 

Excellence & honours:

Als je atheneum doet en je wilt graag wat extra uitdaging, dan kun je deelnemen aan het honoursprogramma dat leidt naar een certificaat naast het atheneumdiploma. Je kunt dan extra vakken zoals Spaans, informatica, filosofie en Fastlane English volgen, maar ook meedoen aan colleges van de scholierenacademie van de Rijksuniversiteit Groningen.

In de bovenbouw heb je daarnaast de mogelijkheid om eerder examen te doen voor bepaalde vakken, zodat je eventueel in meer vakken examen kunt doen.

 

Science

Het Augustinus beschikt over een sterk bèta-profiel en werkt bijvoorbeeld samen met het Alfa-college en de NAM om leerlingen te laten ervaren wat werk in een technische omgeving kan inhouden. Er zijn samenwerkingsverbanden met de RUG die leerlingen de kans bieden om mee te doen met bijzondere projecten, bijvoorbeeld het volgen van masterclasses.

Muziek, drama en beeldende vorming

Ook ons cultuuronderwijs staat op een zeer hoog peil. In de onderbouw bieden wij de vakken muziek en beeldende vorming aan. Jaarlijks worden culturele voorstellingen gegeven worden door leerlingen uit de onder- en bovenbouw.

 

Onderscheidend, uitdagend, ambitieus en trots

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.