Pre-University Academy

De Pre-University Academy is een unieke samenwerking tussen het Augustinus en de scholierenacademie van de Rijksuniversiteit Groningen. Het Pre-University College biedt nieuwsgierige en gemotiveerde leerlingen al op de middelbare school de kans kennis te maken met wetenschap, onderzoek en universitair onderwijs. Voor leerlingen van het Augustinus is er gegarandeerd plek voor de activiteiten

Voor wie is het Pre-University Academy?

Deelname aan het Pre-University Academy is speciaal voor atheneumleerlingen uit leerjaar vier, vijf en zes die verder willen kijken dan hun atheneumdiploma. Leerlingen die nieuwsgierig zijn, een gezonde dosis ambitie en motivatie hebben én interesse hebben in wetenschappelijk onderzoek en universitair onderwijs kunnen deelnemen aan dit programma.

Wat kun je allemaal doen?

Colleges

De colleges, soms met een leuke excursie, geven een inhoudelijk voorproefje op de verschillende studies die de universiteit te bieden heeft. De colleges worden gegeven door hoogleraren of universitair (hoofd)docenten van de verschillende faculteiten.

Masterclasses

De Gamma Masterclass is een evenement voor leerlingen van 5 en 6 vwo, georganiseerd door het Gammasteunpunt van de Rijksuniversiteit Groningen. Vierentwintig gemotiveerde vwo-scholieren (5e en 6e klas) van Nederland worden bijgespijkerd door topdocenten en -onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen, waarbij de economische, geografische, sociologische en juridische aspecten van één centraal thema worden belicht.

Webklassen

Je kan bij alle bachelors van de RUG online proefstuderen door het volgen van een webklas. Webklassen zijn cursussen gemaakt voor scholieren uit 5 en 6 vwo, met materiaal uit het eerste jaar van een opleiding.

Junior Honourscollege

Het Junior Honours College is een zomerschool die speciaal georganiseerd is voor getalenteerde en gemotiveerde leerlingen uit 5 en 6 vwo uit heel Nederland. Dit unieke programma is bedoeld om kennis te maken met de universiteit en voor  het verbreden en ontwikkelen van vaardigheden: van een bezoekje aan de snijzaal tot het observatorium, van UB tot het University College.

Het Academiegebouw aan de Broerstraat in Groningen. Het pand werd in 1907-'09 gebouwd naar een ontwerp van J.A.W. Vrijman (1865-1954) en is een rijksmonument (rm 485446).

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.