Mediatheek

Onze mediatheek heeft in 2014 de Prijs voor de Beste Leesomgeving gewonnen!

Op het Augustinus wordt veel aandacht besteed aan lezen. Lezen is goed voor het vergroten van de woordenschat en dat draagt weer bij tot betere schoolprestaties. In onze ruime mediatheek hebben we een groot aanbod van boeken en een gezellige leeshoek.

Openingstijden

  • maandag:       8.30 – 12.10 en 12.40-16.10 uur
  • dinsdag:          8.30 – 12.10 en 12.40-16.10 uur
  • woensdag:      8.30 – 12.10 en 12.40-16.10 uur
  • donderdag:    8.30 – 12.10 en 12.40-16.10 uur
  • vrijdag:            8.30 – 12.10 en 12.40-16.10 uur

Mediatheek online

De catalogus van de mediatheek is altijd en overal te raadplegen. Leerlingen kunnen online boeken reserveren, verlengen en hun leenhistorie bekijken. Om hier gebruik van te kunnen maken moet je de volgende stappen ondernemen:

  1. Klik op de volgende link: http://csgaugustinus.auralibrary.nl/auraicx.aspx
  2. Ga naar Mijn Aura Space en maak een account aan.
  3. Na het inloggen kunnen leerlingen zien welke boeken ze hebt geleend, wat de retourdatum en eventuele boete is. Ook kunnen ze boeken verlengen en reserveren.

Met een boekje in een hoekje

Elke brugklasleerling moet altijd een leesboek bij zich hebben om tijdens “verloren” momenten (na een proefwerk, aan het einde van een les, tijdens een tussenuur) te kunnen lezen. De leerlingen moeten lezen wat ze leuk vinden: jeugdliteratuur, sprookjes, korte verhalen of informatieve boeken. Strips en tijdschriften horen hier niet bij. Als een leerling geen boek bij zich heeft biedt de zgn. leestas uitkomst. Dit is een boekentas vol met leuke boeken die op een centrale plek in de school staat waar elke docent gemakkelijk bij kan. Leerlingen op onze school zijn meer gaan lezen, vinden het steeds leuker en normaler. De hele klas leest, dus je leest gewoon mee. Verder helpt het bij de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Met de lange schooldagen, elk uur een ander vak en een andere docent is het heerlijk om even bij te komen met een boek.