Mediatheek

Op het Augustinus wordt veel aandacht besteed aan lezen. Lezen is goed voor het vergroten van de woordenschat en dat draagt weer bij tot betere schoolprestaties. In onze ruime mediatheek hebben we een groot aanbod van boeken en een gezellige leeshoek.

Openingstijden

  • elke schooldag van 8.30 tot 12.10 uur en van 12.40 tot 16.10 uur
  • Als leerlingen vrij zijn ivm personeelsbijeenkomsten en/of vergaderingen kunnen deze tijden afwijken.

Mediatheek online

De catalogus van de mediatheek is altijd en overal te raadplegen: http://csgaugustinus.auralibrary.nl/auraicx.aspx

Leerlingen kunnen online boeken reserveren, verlengen en hun leenhistorie bekijken. Ook boekentips en informatie over en van de mediatheek zijn hier te vinden

Met een boekje in een hoekje

Elke brugklasleerling moet altijd een leesboek bij zich hebben om tijdens “verloren” momenten (na een proefwerk, aan het einde van een les, tijdens een tussenuur) te kunnen lezen. De leerlingen moeten lezen wat ze leuk vinden: jeugdliteratuur, sprookjes, korte verhalen of informatieve boeken. Strips en tijdschriften horen hier niet bij. Als een leerling geen boek bij zich heeft biedt de zgn. leestas uitkomst. Dit is een boekentas vol met leuke boeken die op een centrale plek in de school staat waar elke docent gemakkelijk bij kan. Leerlingen op onze school zijn meer gaan lezen, vinden het steeds leuker en normaler. De hele klas leest, dus je leest gewoon mee. Verder helpt het bij de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Met de lange schooldagen, elk uur een ander vak en een andere docent is het heerlijk om even bij te komen met een boek.

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.