Veelgestelde vragen

Tijdens de online kennismaking behandelden we de vragen van de deelnemers. Hieronder vind je een overzicht van de veelgestelde vragen.

Aanmelden

Kan ik me nu al inschrijven/aanmelden?
Ja, dat kan! Klik op de knop ‘aanmelden’ en je komt direct bij het aanmeldingsformulier.

Hebben jullie een loting?
Nee, wij hebben geen loting. Iedereen is van harte welkom. Na 15 maart kijken we of we nog plek hebben voor leerlingen die uitgeloot worden bij andere scholen. Informatie hierover vind je tegen die tijd op onze website.

Is er een maximum aantal leerlingen dat jullie toelaten?
Nee. In principe wordt iedere leerling die zich voor 15 maart aanmeldt en het juiste advies heeft, toegelaten op het Augustinus.

Onderwijs

Hoe onderscheiden jullie je van andere scholen?
Goed onderwijs is een samenspel tussen aandacht voor leerlingen en de focus op resultaten. Wij onderscheiden ons in het goed begeleiden van leerlingen. Zowel in als buiten de les krijg je de ruimte om jezelf te zijn en om het beste uit jezelf en anderen naar boven te halen. Dit vertaalt zich in goede doorstroomcijfers en uitstekende examenresultaten en daarmee onderscheiden we ons zeker ook. Daar zijn we hartstikke trots op!

Welke klassen hebben jullie in het eerste jaar?
Leerlingen met een vwo-advies komen direct in atheneum 1. De leerlingen met een vmbo-tl, vmbo-tl/havo, havo of havo/atheneum-advies komen in één van onze dakpanbrugklassen.

Wat is een dakpanbrugklas?
In een dakpanbrugklas heb je één jaar de tijd om te laten zien wat je in je mars hebt. We hebben dakpanklassen op havo/atheneumniveau en op vmbo-tl/havoniveau. In deze klassen gebruiken we bijpassende methodes. Zo wordt iedere leerling goed voorbereid op de tweede klas. Dit systeem hanteren wij al geruime tijd en werkt erg goed. De behaalde resultaten op de proefwerken geven uiteindelijk een beeld van de potentie van een leerling. Uit onze toetsanalyses kunnen wij ook veel informatie halen over het presteren van een leerling.

Talentstroom

Wat is de Talentstroom?
Alle leerlingen in de brugklas krijgen Talentstroomlessen aangeboden. Superleuke lessen waar jij zelf een onderwerp kiest dat bij jou past. Het leuke is dat je deze lessen met leerlingen uit verschillende klassen volgt die voor dezelfde les hebben gekozen.
Klik hier voor meer info over de Talentstromen

Is er een grote kans dat je bij talentstroom je eerste keus krijgt?
Dit hangt van het aantal aanmeldingen voor een Talentstroom af. Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd om leerlingen in te delen bij hun favoriete Talentstroom.

Overig

Is er een kamp?
Ja! In de brugklas ga je aan het begin van het jaar op kamp. Daardoor leer je je klasgenoten snel kennen en zijn nieuwe vrienden zo gemaakt.

Wat is de dagopening?
Bij de dagopening sta je even stil bij de wereld waarin je leeft. De docent bespreekt bijvoorbeeld een stukje uit het boekje ‘Oase’. In Oase komt iedere week een ander onderwerp aan bod. Het kan ook zijn dat de docent een belangrijk nieuwsfeit met de klas bespreekt.

Werken jullie veel met computers?
De computer is een ontzettend handig hulpmiddel om het leren leuker te maken. Bijvoorbeeld bij het maken van een werkstuk of het leren van woordjes. Bij de lessen gebruik je in de basis je boeken. Daarnaast zijn er heel veel Chromebooks beschikbaar die tijdens de lessen gebruikt kunnen worden. We hebben drie computerlokalen die bij de Talentstroomlessen worden gebruikt en ook bij het vak ‘informatica’ in de bovenbouw. Kortom: vind je het leuk om met computers te werken, meer te leren over programmeren of het bouwen van een app, dan ben je op het Augustinus op de goede plek.

Heb je een eigen laptop nodig?
Nee, je hebt geen eigen laptop nodig. Op school hebben we veel computers beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld in de mediatheek gebruik maken van computers en laptops. 

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.