Decanaat

Welke vakken wil ik kiezen op school? Wat wil ik later worden? Welke vervolgopleiding zal ik gaan doen?  Voor begeleiding bij dit soort keuzes kun je terecht bij onze decanen.

Op school vinden we het belangrijk dat je leert nadenken over wie je bent, wat je kunt en wat je later wilt gaan doen. Daarom organiseren we verschillende activiteiten zowel binnen als buiten school. Op die manier krijg je een beter beeld welke opleidingen en beroepen er zoal zijn en of die goed bij jou passen.

De decaan organiseert samen met de mentor klassikale lessen over bijvoorbeeld vervolgopleidingen, beroepen en keuzes maken. Als je graag een individueel gesprek wilt, kun je een afspraak maken. Ouders zijn daarbij ook van harte welkom om aan te schuiven.

Derde klas

In de derde klassen bieden we een uitgebreid programma aan om leerlingen voor te bereiden op hun profielkeuze. Alle leerlingen maken een interessetest en lopen stage bij een beroep naar keuze. Ook gaan we met z’n allen op bedrijfsbezoek via het programma van Check the Bizz. Ouders komen een middag op school om te vertellen over hun eigen loopbaan tijdens onze jaarlijkse beroepenvoorlichting. Tijdens de vakkenmarkt geven docenten en leerlingen voorlichting over de  verschillende vakken in de bovenbouw. Theatergroep de Steeg komt langs met hun programma ‘voor je kiezen’.

Bovenbouw

In de bovenbouw begeleiden we je om een persoonlijk plan te maken waarmee jij je gaat oriënteren op jouw toekomst. Je kiest de activiteiten uit die bij jou passen en bezoekt verschillende vervolgopleidingen die jou interesse hebben. Met de hele klas gaan we daarnaast gezamenlijk op bezoek bij de Rijksuniversiteit, de Hanzehogeschool of het Alfacollege/Noorderpoort/AOC. We doen mee aan het Carrouselproject waarbij we bij bedrijven en instellingen gaan kijken. Voor ouders organiseren we een workshop ‘hoe begeleid ik mijn kind bij zijn studiekeuze’. Tijdens de beroepenvoorlichtingsavonden komen ruim 100 verschillende beroepen langs om te vertellen over hun werk. Ook besteden we aandacht aan mogelijkheden tijdens een tussenjaar. Dit alles om inspiratie op te doen voor jouw toekomst!

Oriëntatietraject Noord

Dit oriëntatietraject is bedoeld voor aankomende studenten die grote moeite hebben met het kiezen van een studie. Zij volgen een intensief programma, gericht op het maken van een studiekeuze. Het Oriëntatietraject is een initiatief van de decanenkring Groningen, in het bijzonder de CSG Augustinus en het Gomaruscollege, in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool. Aankomende studenten die moeite hebben met hun studiekeuze, ontwikkelen een beter beeld van zichzelf van wat ze kunnen en willen. Ook doen ze onderwijs- en arbeidservaring op. Zo kunnen ze een bewuste studiekeuze maken. Het traject duurt drie maanden. De gemiddelde belasting is twee dagen per week, zodat de deelnemers daarnaast bijvoorbeeld kunnen werken.

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.