Dakpanklassen

Met een advies vmbo-tl, tl/havo, havo of havo/atheneum word je in een dakpanbrugklas geplaatst. Wat houdt dat in?

Hoe word je geplaatst?

Op het Augustinus bieden we dakpanklassen aan in het eerste jaar. Dit betekent dat je in een mavo-havoklas of in een havo-atheneumklas geplaatst wordt. Bij jouw aanmelding gaat de toelatingscommissie kijken welke dakpanklas het beste bij jou past. Dit doen zij op basis van het advies dat de basisschool geeft en de documenten die daar bij horen. Soms stuurt de basisschool ook een plaatsingsadvies mee. Het is goed om te weten dat de basisschool het advies geeft en dat het Augustinus de plaatsing in één van de klassen doet.

Hoe gaat het verder?

De brugklas duurt één jaar op het Augustinus. In dat jaar heb je in een dakpanklas dus de tijd om te laten zien wat je in je mars hebt. Na het brugklasjaar stroom je namelijk door naar atheneum 2, havo 2 of mavo 2. Dit gebeurt op basis van de cijfers die je haalt. Mocht je hier meer over willen weten, dan kun je het document met bevorderingsnormen downloaden.

Samengevat

In een dakpanklas heb je één jaar de tijd om te laten zien wat je in je mars hebt. Daarna stroom je door naar een tweede klas op het niveau dat bij je past op basis van de cijfers die je gehaald hebt.

Nu weet je al heel veel over het Augustinus en over de brugklas. Wanneer kun je langskomen?

CSG Augustinus

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.