Iedereen is welkom

Voor ons is iedere leerling uniek. We vinden het erg belangrijk dat iedereen zich welkom voelt op het Augustinus.

Talent

Op het Augustinus is iedereen welkom! Je krijgt de ruimte om jezelf te zijn en we willen het beste in je naar boven halen. Dit merk je aan de wijze waarop we met elkaar omgaan en aan de uitdagende manier waarop we ons onderwijs aanbieden.

We bieden je de mogelijkheid om je talenten te ontwikkelen. Met de kennis en vaardigheden die je bij ons leert, ben je niet alleen goed voorbereid op het vervolgonderwijs, maar ook op de toekomst.

Talentstromen

Op het Augustinus kun je doen waar je goed in bent. We kiezen niet voor een Technasium of Cultuurschool voor al onze leerlingen, maar bieden onze leerlingen de keuze. Naast ons brede vakkenaanbod bieden we Talentstromen aan. Binnen de opleidingen atheneum, havo en mavo kun je kiezen uit de talentstromen:

  • Cultuur en creatief
  • Ondernemen
  • Science
  • ICT

We werken daarbij samen met bedrijven en instellingen waar je opdrachten voor gaat doen en halen experts de school binnen. Op deze manier dagen we al onze leerlingen uit en hebben ze zelf de keuze om hun talent te ontdekken en ontwikkelen.

Annemarijn Brummer

Uitblinkers

Sommige leerlingen zijn erg goed in een bepaalde sport of bespelen een muziekinstrument. We zoeken dan naar manieren om het voor die leerlingen mogelijk te maken sport/muziek en school te combineren. We geven leerlingen de ruimte om hun talenten buiten school te ontwikkelen

 

Dagje meelopen

Om zeker te weten dat het Augustinus voor jou de beste school is, kan het soms handig zijn om een dagje mee te lopen. Als je dat wilt, kunnen je ouders contact opnemen met de teamleider van de brugklas om dat te regelen.