Activiteiten

Je kiest dus voor het Augustinus, omdat je goed onderwijs wilt en omdat het een gezellige school is. Daarnaast ontwikkel je je talenten bij de Talentstromen. Natuurlijk wil je weten wat je verder nog kunt doen op het Augustinus.

Leuk om te doen!

Naast de lessen bieden we je heel veel andere activiteiten. Zo heb je alleen in de brugklas al minstens tien activiteiten. Zoals je eerder al kon lezen ga je aan het begin van het jaar op kamp met je klas. Ook bezoek je de literaire show De PoëzieRevue, waarin de jongeren met hun eigen gedichten de hoofdrol spelen.  Deze spectaculaire voorstelling organiseren we in de Oosterpoort. Je gaat met alle brugklasleerlingen naar Kardinge voor de jaarlijkse schaats- en zwemmiddag. Het kalenderjaar sluit je af met de kerstviering. In januari ga je naar een theatervoorstelling en daarna volgt al snel het grote brugklasgala. Tijdens de Girls- en Boysday krijg je workshops over beroepen waar je misschien niet zo snel aan zou denken. Na de paasviering en de sportdagen volgt de actie ‘Heel Groningen Zwemt’. Tijdens deze actie zamel je geld in voor het UMCG Kankerresearchfonds. Voordat je je eindrapport krijgt, sluit je het brugklasjaar af met de Cultuurdag.

 

Andere leerjaren

In de andere leerjaren heb je nog veel meer andere activiteiten. Denk aan excursies naar Berlijn, Parijs, Barcelona en Amsterdam. Ook kun je zeilen op de Waddenzee of survivallen in de Ardennen. Er zijn ook leerzame uitjes naar onder andere voormalig kamp Westerbork, het Rijksmuseum en verschillende bedrijven in en rondom Groningen. Ieder leerjaar heb je sportdagen en schoolfeesten.

Samengevat

Naast de lessen heb je meer dan voldoende leuke, spannende, interessante en leerzame mogelijkheden om te ontdekken, lol te hebben en te leren.

Met welk advies ben je welkom op het Augustinus?

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.