13 februari 2020

Examentraining

Een goede examenvoorbereiding is van groot belang. Daarom organiseren we ook dit jaar examentrainingen. Deze vinden plaats in week 16 en 17. Daarnaast is het mogelijk je aan te melden voor de examentrainingen van Lyceo.

Eigen trainingen

Tijdens onze eigen trainingen vervallen de normale lessen. In plaats daarvan zijn er trainingen van 3 uur (in de ochtend en middag). Leerlingen kunnen zich straks opgeven voor twee soorten trainingen.

1.Vakspecifieke trainingen: Bijna alle trainingen vallen onder deze noemer. Zo kun je een blok “sociale geografie” volgen bij aardrijkskunde of een blok “kansrekening en statistiek” bij wiskunde A. Tijdens de vakspecifieke trainingen heb je de gelegenheid om informatie over een onderwerp te krijgen en examenopgaven te oefenen onder begeleiding van een docent. Je krijgt uitleg en natuurlijk kun je vragen stellen.

2.Vakoverstijgende trainingen: Hiervan worden er twee aangeboden: dyslexie (alleen bestemd voor leerlingen, die dyslexiesoftware gaan gebruiken bij het examen) en planning.

Omdat de trainingen plaatsvinden in reguliere schoolweken is het verplicht om aanwezig te zijn. Als je slim bent, zie je de trainingen echter niet als een verplichting, maar als een kans: je hebt op de valreep de mogelijkheid om onder deskundige leiding examenvragen te maken, hierover vragen te stellen, te luisteren naar uitleg, punten op de i te plaatsen.

Na de voorjaarsvakantie krijgen de leerlingen een examenboekje met daarin alle uitleg.

Lyceo

Voor meer informatie over de examentraining van Lyceo: zie HIER.

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.