31 mei 2018

CSG Augustinus op weg naar een Rookvrije Generatie

Vandaag is het Wereld Niet Roken Dag. Een mooi moment om te benadrukken hoe belangrijk wij het vinden dat onze leerlingen, medewerkers en gasten in een rookvrije omgeving mogen leven. Sinds dit schooljaar is het schoolterrein van de CSG Augustinus compleet rookvrij. Samen met verschillende organisaties binnen de stad Groningen willen we er voor zorgen dat rookvrij opgroeien vanzelfsprekend is.

 

Een aantal artsen grijpt Wereld Niet Roken Dag aan om alarm te slaan via een open brief en een korte film die in de Nederlandse bioscopen en online te zien zal zijn. Waarom? Omdat: roken nog steeds de grootste oorzaak is van vroegtijdige ziekte en sterfte in Nederland. Tabaksontmoediging verdient daarom de hoogste prioriteit en is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Kijk op verkleindekans.nl voor de online versie van de film. De brief vindt u door op deze link te klikken.

Voor meer informatie verwijzen we graag naar de website van de Rookvrije Generatie en die van de  Alliantie Nederland Rookvrij.  Hier vindt u ook meer informatie over welke partijen al zijn aangesloten bij de alliantie, bijvoorbeeld NOC/NSF, FC Groningen en het Martiniziekenhuis.

Wilt u weten welke plaatsen in de stad Groningen al 100% rookvrij zijn? Kijk dan op deze kaart.