Workshop Rode Loper
6 november 2017

VIP’s op de Rode Loper

Maandag 30 oktober werden onze Mavo 3 leerlingen als VIPs ontvangen in het Groninger Museum, het Nederlands Stripmuseum en de Groninger Forum bioscoop.

 

Zij deden mee aan het evenement ‘Stap op de Rode Loper’ en volgden een programma vol ontmoetingen met schrijvers, dichters en  verhalenvertellers.  Kortom, een dag bezig zijn met taal en het ontdekken van een wereld vol verhalen.

De leerlingen waren natuurlijk goed voorbereid en konden daardoor echt in gesprek met de auteurs.

Vragen als: waar haalt u de inspiratie vandaan, is één van uw boeken verfilmd, wat verdien je nu eigenlijk met schrijven? Ongemerkt kregen de leerlingen er een lesje economie bij.  Er werd gesproken over distributiekosten, opslagkosten, boekhandelskosten. Schrijver Asis Aynan kon merken in het ‘rode’ Groningen te zijn en raadde de leerlingen aan een vakbondsstudie te doen, want, zoals een leerling opmerkte “Het is toch niet eerlijk, het is úw boek. U hebt het gemaakt en u krijgt maar zo weinig van de verkoopprijs!”.

Er werden boeken verloot en gesigneerd (“ik wil dit boek graag hebben, omdat ik het dan bij De Weddenschap kan gebruiken”)

Tussen de gesprekken met schrijvers door was er een workshop poëzie, rap, striptekenen of stop motion animatie.

Een geslaagde dag!