25 januari 2018

Open dagen Augustinus groot succes!

De CSG Augustinus heeft op 23 & 24 januari enorm veel bezoekers ontvangen tijdens de open dagen. De leerlingen van groep 8 kregen de gelegenheid om met hun ouders/verzorgers te ontdekken wat het Augustinus te bieden heeft.

De gasten werden door leerlingen, docenten en directeur Tulner ontvangen bij de hoofdingang. Het schoolkoor was als vanouds opgesteld op de grote trap. Ze zongen liedjes van onder andere Ed Sheeran en een speciale Augustinusversie van de hit ‘Despacito’. Daarnaast verzorgden verschillende leerlingen muzikale intermezzo’s op viool en piano.

Na een korte inleiding gingen de bezoekers de school in. In de lokalen presenteerden alle vaksecties hun vak. Hierbij werden ze ondersteund door de huidige leerlingen.

Veel ouders en leerlingen kozen voor een uitgebreide voorlichting. Tijdens deze voorlichting werd verteld over de brugklas en over hoe het onderwijs op het Augustinus georganiseerd wordt. Ook konden de groep-achters informatie krijgen over de talentstromen en Fast Lane English (FLE). In de gangen en lokalen hebben de huidige leerlingen uitstekend werk geleverd. Bijvoorbeeld door de gasten de weg te wijzen of door vragen te beantwoorden.

Nu de meeste open dagen geweest zijn, zullen de basisschoolleerlingen een keuze moeten maken voor een middelbare school. Voor de leerlingen uit groep 8, die het Augustinus nog beter willen leren kennen, organiseren wij de doe-middag ‘Let’s go Augustinus!’. Deze wordt gehouden op woensdagmiddag 14 februari 2018.

 

Aanmelden