Excursies

Leren doe je niet alleen binnen de schoolmuren. Daarom organiseren we al jaren diverse excursies. Sommige excursies zijn dichtbij school, voor andere moet je eerst een tijdje in de bus. In elke klas is er wel een moment dat je met alle klassen van dezelfde laag ergens naartoe gaat om buiten de school iets te leren. Dit gaat van een tocht door Groningen maar ook de kerstmarkt van Bremen staat op het programma.

Westerbork

De laatste week van het schooljaar is een zogenaamde ‘projectweek’. Dan zijn er geen lessen meer, maar doen alle jaarlagen bepaalde projecten waar ze een hele week mee bezig zijn. De Havo-2 klassen hebben dan als onderwerp ‘Vrede en Vrijheid’. Als onderdeel van dit onderwerp bezoeken deze klassen het Voormalig Kamp Westerbork. De leerlingen krijgen dan een film te zien in het bijbehorend bezoekerscentrum en mogen in het museum rondkijken. Daarna volgt een flinke wandeling naar het voormalig kamp. Een deskundige gids leidt de leerlingen rond en vertelt de leerlingen alles over de geschiedenis van het kamp.

Historisch en Geografische stadstocht

In de eerste week van het nieuwe schooljaar gaan alle tweede klassen de stad verkennen. De leerlingen gaan dan in groepjes bij een aantal bekende beelden in Groningen langs. Ze komen dan langs ‘Ultra’, de metalen dame bij het cascadegebouw, ‘Het Peerd van Ome Loeks’ bij het station en uiteindelijk komen ze bij het ‘Guyot-monument’. De bedoeling is dat ze van alle beelden die ze vinden een groepsfoto maken bij het beeld. Omdat het meestal nog mooi weer is, krijgen ze onderweg een lekker ijsje.

Het resultaat van de groepsfoto’s is te zien in het onderstaande filmpje:

 

Museumbezoek Amsterdam

Aan het eind van het schooljaar gaan de leerlingen van Havo-3 een dagje met de bus naar Amsterdam. De klassen stappen uit bij het Museumplein waar ze vlak bij het ‘Rijksmuseum’ en het ‘Van Gogh Museum’ zijn. Verdeeld in kleinere groepjes gaan de leerlingen beide musea bezoeken.