22 maart 2017

Leerlingen Menso Altingschool ontvangen ‘diploma’ op het Augustinus

Leerlingen Augustinus geven Engels op vijf basisscholen

Leerlingen van het Augustinus in Groningen hebben vijf weken lang elke dinsdagmiddag les gegeven aan verschillende groepen van de Menso Altingschool in Eelde en vier andere basisscholen in de stad: de  Nassauschool,  de Tamarisk aan de Coendersweg en aan de Canadalaan, en CBS De Hoeksteen. Op dinsdagochtend 20 maart was het zover: tachtig leerlingen van de Menso Altingschool uit Eelde mochten naar de ‘grote’ middelbare school om hun ‘diploma’ in ontvangst te nemen in de aula van het Augustinus. Ze kregen dit diploma van de trotse scholieren van het Augustinus als bewijs dat ze goed hun best hebben gedaan tijdens de Engelse les. Ook de leerlingen van de andere scholen krijgen zo’n diploma.

De samenwerking tussen het Augustinus en de basisscholen is succesvol verlopen: zowel de jonge kinderen als de middelbare scholieren hebben van deze gastlessen veel geleerd. Op de vraag van Ritske Tulner, de directeur van het Augustinus, of ze de lessen wel leuk hadden gevonden, werd juichend ja geroepen door de tachtig enthousiaste kinderen.

Het project is onderdeel van de talentstroom Fast Lane English op het Augustinus. Vier jaar lang volgen leerlingen die goed zijn in het vak Engels een extra studieprogramma waarbij allerlei facetten van de Engelse cultuur, literatuur en sport aan de orde komen. Bovendien worden ze voorbereid op het Cambridge Advanced English examen. Met dit Cambridge diploma op zak worden ze toegelaten op een Engelstalige universiteit of hogeschool.

Het Augustinus werkt niet alleen met basisscholen samen; eerder dit schooljaar gaven studenten van het Erasmus Student Network uit Groningen in het Engels les aan diverse klassen. Studenten uit alle windstreken van de wereld vertelden over de cultuur van hun land en sociaal-maatschappelijke kwesties die er spelen. Om de studenten ook te laten proeven aan de Nederlandse cultuur, hebben een groep leerlingen uit vijf en zes VWO de studenten uitgenodigd bij hen thuis voor een uitgebreid ‘ internationaal stamppot dinner’.